ACTIVITATS DE LA COMISSIÓ

Taller : Com defensar els nostres drets en l’àmbit educatiu de manera col·lectiva

Taller destinat a persones que participen de comissions inclusives en escoles publiques de districte de Sant Andreu.

Traballarem com:

*Fomentar el coneixement sobre els drets de l’alumnat amb discapacitat a l’escola ordinària i reflexionar sobre les vulneracions que es produeixen en el dia a dia en l’àmbit educatiu.
*Donar eines per millorar l’autodefensa en matèria de vulneracions de drets en l’àmbit educatiu.
*Elaborar un pla d’acció per donar resposta a les necessitats detectades.

Quan: 24 de gener de 17h a 20h

On: L’harmonia – espai Veu (A-11)

Places limitades – ÈS NECESSÀRIA INSCRIPCIÓ – en aquest formulari


Formació Patis Dinàmics (6 de juny)

Patis Dinàmics és una eina d’Inclusió Social que fomenta la participació de tot l’alumnat en el temps d’esbarjo i que aquesta complementada per Parcs Dinàmics com a estratègia de joc en família.

En Patis Dinàmics se segueixen una sèrie de premisses:

El JOC és LLIURE. I el programa és un propulsor d’aquest joc lliure a través d’un procés d’acompanyament de l’alumnat que no accedeix de manera automàtica a aquest joc per raons molt variades.

INCLUSIÓ. Mai se separarà a l’alumnat participant del programa Patis Dinàmics de la resta de l’alumnat que aquesta present en l’esbarjo escolar. La formació dels agents actius (professorat, alumnes col·laboradors, personal extern) els capacita per a afrontar el moment d’esbarjo de manera resolutiva i inclusiva. Separar és excloure, marcar la diferència, etiquetar.

EQUITAT. Cada persona és única i diversa en si mateixa. En Patis Dinàmics i en el seu variable Parcs Dinàmics oferim a cada persona el que necessita per a estar en igualtat de condicions davant una situació de joc.

Consulta el programa de la jornada de Formació Patis Dinàmics.

Xerrada “Parlem de Patis Inclusius” (30 de Noviembre 2018).

La Comissió d’Inclusió de Can Fabra ha organitzat la XERRADA “Parlem de Patis Inclusius” per donar una visió de la realitat del pati escolar des de diferents punts de vista i per poder donar impuls en un futur al projecte de Patis Dinàmics amb l’ajuda de Gey Lagar per a les escoles de Sant Andreu (estratègies per a millorar les relacions entre tot l’alumnat als patis).

Taller “Pensant en Escolas Inclusivas” – Silvana Corso (26 de gener 2019)

Silvana Corso és la directora d’una Secundària portenya de portes obertes. La seva pròpia història escolar i la de la seva filla Catalina la van impulsar a pensar un model d’escola que derroca etiquetes i prejudicis socials. L’èxit del seu projecte li va valer un reconeixement internacional que la va situar entre els millors mestres del món. Aquesta professora d’Història i docent especialitzada en estratègies d’inclusió escolar sosté que “el discurs de no estar preparat per a tractar la discapacitat ja es va esgotar”. Per contra, està convençuda que totes les escoles poden treballar amb una visió àmplia i que la inclusió és garantia dels alumnes en general d’aprendre i valorar la diversitat humana.